Kuchnia kaflowa - tradycja, prestiż i nowoczesność.

Kuchnia kaflowa - tradycja, prestiż i nowoczesność.
Kuchnia kaflowa - tradycja, prestiż i nowoczesność.
Kuchnia kaflowa - tradycja, prestiż i nowoczesność.
Kuchnia kaflowa - tradycja, prestiż i nowoczesność.
Kuchnia kaflowa - tradycja, prestiż i nowoczesność.
Kuchnia kaflowa - tradycja, prestiż i nowoczesność.
Kuchnia kaflowa - tradycja, prestiż i nowoczesność.
Kuchnia kaflowa - tradycja, prestiż i nowoczesność.
Kuchnia kaflowa - tradycja, prestiż i nowoczesność.
Opis
Czy tradycyjny piec kuchenny może mieć zastosowanie w nowoczesnych domach energooszczędnych z mechaniczną wentylacją z odzyskiem ciepła (rekuperacją)? Nie tylko może, ale przewyższa inne urządzenia grzewcze jakością, użytecznością, efektywnością i sprawnością. Posiada zamkniętą komorę spalania (bezpośredni dopływ powietrza z zewnątrz, więc nie zakłóca właściwego bilansu powietrza wewnątrz domu), palenisko bezrusztowe z podwójnym przeszkleniem z zawsze czystą szybą, a do tego może być wyposażony w jeden lub dwa wymienniki wodne do CO. W zależności od posiadania ilości wymienników wodnych, może ogrzewać powierzchnie 75 m2 i 150 m2. Poprzez bufor, może współpracować z pompą ciepła, kotłem gazowym lub na pellet. Powstająca energia cieplna w palenisku, gromadzona jest w pojemnej masie ceramicznej i później wolno oddawana w czasie (powyżej 12 godzin) - poprzez przyjemnie rozgrzane powierzchnie ceramiczne kuchni - do pomieszczenia, w postaci zdrowego promieniowania podczerwonego (przyjaznego także dla alergików). Do tak rozgrzanej kuchni, przyjemnie jest przylgnąć, a nawet się przytulić. Temperatura w pomieszczeniach jest stabilna, a nie rozchwiana, jak przy tanim kominku konwekcyjnym. Nie ma też efektu przegrzania przestrzeni wokół niej. Długotrwałą i stabilną pracę urządzenia, i systemu grzewczego, zapewnia duża pojemność cieplna masy kumulacyjnej i automatyka, bo kuchnia może pracować w trybie automatycznym lub manualnym. W trybie automatycznym rozpalamy ogień w palenisku, wciskamy na centralce „start”, a automatyka steruje za nas procesami palenia, przy zawsze czystej szybie i wysokiej sprawności. Jest bardzo bezpieczna w użytkowaniu, gdyż sterownik nie pozwala popełniać błędów. Obsługa takiej kuchni jest łatwa, przyjemna i komfortowa. Jest na drewno (także iglaste!) i brykiety drzewne. Przy paleniu brykietami drzewnymi, nie musimy nawet rąbać drewna i go sezonować. Kupujemy je, wkładamy do paleniska, a automatyka sama dalej w nim pali, bez naszego dozoru. Możliwe palenie tylko 2 razy dziennie (rano i wieczorem), gdyż energia z drewna kumuluje się w ceramice, a nie ucieka do komina. Dzięki temu, jej rozgrzane ściany nigdy nie stygną. Posiada konstrukcję zapewniającą całkowite i zupełne spalanie drewna (także z wymiennikami wodnymi), przy minimalnej emisji spalin (zero dymu z komina) i zawsze czystych szybach. Nie truje środowiska. Spełnia wymagania Ekoprojektu i surowe normy europejskie (od stycznia 2022 r. każdy nowo wybudowany piec, kuchnia lub kominek musi być zgodny z Ekoprojektem 2022). Przeznaczona jest do budowy stabilnych hybrydowych nowoczesnych instalacji grzewczych (akumulacja+woda+DGP), dostosowanych do indywidualnych potrzeb, będąc przy tym doskonałym urządzeniem kuchennym i ekologicznym źródłem ciepła. Piekarnik, wyłożony szamotem, rozgrzewa się do ponad 300 stopni C! Z łatwością piecze pizze i chleby. Nie ma innego urządzenia grzewczego, które by tak efektywnie i wszechstronnie wykorzystywało energię cieplną. Ona jedna posiada w sobie sumę zalet wszystkich innych dostępnych urządzeń na paliwa stałe. Piec kuchenny, zamiast płaszcza kaflowego, może posiadać przyjemnie rozgrzane szamotowe ściany o strukturze surowego betonu lub drewna, ściany tynkowane gładkie lub na styl starej polepy, obłożone kamieniem, cegłą lub spiekami kwarcowymi, ściany szamotowe malowane farbami dekoracyjnymi o szerokiej palecie efektów wizualnych i inne. Wszystkie wersje ścian wypromieniowują ciepło w sposób stabilny i zrównoważony. Dobrze zaprojektowany piec może być ozdobą kuchni rustykalnej, jak i tworzyć futurystyczne kompozycje wpisane w awangardowe wnętrza. Żywy ogień pod płytą jest niezbędny do przygotowania najsmakowitszych dań z zachowaniem wartości zdrowotnych. Może posiadać wężownicę do przygotowywania ciepłej wody użytkowej. Zabudowa kuchni może być rozszerzona o płytę indukcyjną lub ceramiczną plus piekarnik elektryczny. W obszernych izbach budowane są kompleksy kaflowe, z piecem kuchennym, piecem do pizzy, pokojowym piecem kaflowym z ogrzewanym przypieckiem i ogrzewaną platformą do spania. Jest to samowystarczalny zestaw, obywający się bez elektryczności i niezależny od kaprysów pogody. To gwarancja ekologicznego bezpieczeństwa energetycznego każdej rodziny, zmniejszająca zależność od zewnętrznych dostaw surowców energetycznych. Opał łatwo dostępny z lokalnych lasów. Piece kuchenne stawiamy na terenie całego kraju. Wykonujemy indywidualne projekty. Posiadamy kafle z 20 kaflarni z całej Europy. Więcej informacji pod telefonami: 68 3273341, 606756498 i na stronie internetowej firmy https://salonsobkowiak.pl/uslugi.php
Numer
23550
Dodano
3 dni temu
Wyświetleń
357
Typ ogłoszenia
Firmowe

FHU Sobkowiak

Oferter od 5 lat
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2024 OFERTER
created by NSF.pl